Alındıkları biriktirme havuzlarında suyun buharlaşmasıyla elde edilen kaya tuzu, köylüler tarafından kimi zaman yol kenarında kimi zaman da çevre il ve ilçelere satılıyor. Doğal ortamda kimyasal kullanılmadan üretilen kaya tuzu, özellikle salamura ürünler, kavurma, peynir ve turşu yapımında kullanılıyor. Kaya tuzunun üretimi ise yine incelik ve büyük emek isteyen işlerin başında gelmektedir. Kaya Tuzu üretiminde havanın çok sıcak olması ise tuzun kalitesini etkileyen bir faktör. Sıcaklık arttıkça tuzun da kalitesinin arttığı yine üretimi yapan vatandaşlar tarafından belirtilen bir gerçek.
Üretimi bahar aylarında yapılan kaya tuzu ilçemizde bir dönem önemli bir takas ürünü olarak da kullanılmıştır. Yaşadıkları bölgedeki toprağın türünden ötürü buğday üretiminin az olduğunu belirten vatandaşlar elde ettikleri tuzu buğday ile takas ettiklerini ifade etmiştir.
Kaya Tuzu Üretimi
Toprak altında bulunan 15'er metrelik kaya tuzu kuyularına sürekli bir şekilde tatlı su ilave edilir ve bir haftalık bekleme sürecinin dolması beklenir. Bir haftalık süreçten sonra kaya tuzu kuyularından çekilen sular yapılan dinlenme havuzlarına aktarılıp burada buharlaşan suyun içindeki tuzun dibe çökmesi beklenir. Dibe çöken tuzlar vatandaşlarımız tarafından kuruması için bir kaç günlük bekletmeye tabi tutulduktan sonra elde edilen tuzlar sofrada tüketilmeye hazır hale gelmektedir.